Goed draaiende VVV Ameland gekort

BALLUM – De goed draaiende VVV Ameland moet het komende jaar met 65.000 euro minder doen. De gemeente wil dat bedrag bezuinigen op de bijdrage. “Bezuinigingen kunnen niet worden opgevangen zonder verstrekkende gevolgen,” waarschuwt directeur VVV Ameland Cinto Prosperi. Als de bezuinigingen doorgaan, zouden de twee postagentschappen wel eens het slachtoffer kunnen worden: die leveren toch geen geld op. “Het werk van de VVV heeft invloed op het eiland,” legt Prosperi het belang van de vereniging nog maar eens uit. Het zijn de twee Waddeneilanden Texel en Ameland, die het meest investeren in promotie, waar het toerisme zich het beste ontwikkelt. “Hierop bezuinigen heeft effecten.” Bij mooi weer gaat het vanzelf, zegt Prosperi over zijn werk, maar buiten die periode is professionele promotie van groot belang. Texel en Ameland pakken de promotie professioneel aan en dat is in de bezoekersaantallen terug te zien. Ameland heeft zijn marktaandeel weten te behouden. Texel groeit iets, maar Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog zien hun bezoekersaantallen krimpen.

VPVA

Bovendien heeft de gemeente afspraken met de VVV gemaakt. De vereniging vervult het gastheerschap, exploiteert de postagentschappen, beheert de bibliotheken, is betrokken bij diverse projecten en zorgt dat er toeristen naar het eiland komen die toeristenbelasting betalen. Prosperi verzoekt de raad niet akkoord te gaan met de bezuiniging. Hij wil het gastheerschap op niveau houden en desnoods in de exploitatie de kaasschaaf hanteren. Op die manier denkt de directeur met een bezuiniging van 25.000 euro nog goed werk te kunnen leveren.

De gemeente gaat nog met Prosperi om de tafel, alvorens de raad een besluit over de bezuiniging. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *