Getijdenkalender van Ameland

NES – Staatsbosbeheer Ameland heeft afgelopen week een getijdenkalender van Ameland huis aan huis op alle Amelander postadressen laten bezorgen. Op de kalender staan onder enkele fraaie natuurfoto's de hoog- en laagwater tijden van de Waddenzee bij Nes. Die tijden zijn niet op alle locaties hetzelfde; de Noordzee loopt vooruit op de Waddenzee. Tussen de tijd van de Waddenzee bij Nes, de waterstand van de veerdam en jachthaven, en het badstrand Nes aan de Noordzeezijde van het eiland zit een verschil van 45 minuten. Bij Hollum in het Amelander Gat is het ongeveer een half uur eerder hoog water dan bij de veerdam voor Nes. De waterstanden van het Amelander Gat staan op de kalender van Faber-Wijnberg. 

Bij de VVV Ameland kantoren en op de recreatieparken worden nog wat getijdenkalenders gebracht voor die mensen die geen woonadres op het eiland hebben, maar wel geïnteresseerd zijn in de watertijden. "Maar mensen zijn zeker welkom om bij ons op kantoor één op te halen," zegt Fabienne Bunicich van Staatsbosbeheer. Het SBB kantoor staat aan de Ballumerweg 44 te Nes.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Staatsbosbeheer, kijk dan op

  • www.hartvoorameland.nl
  • www.boswachtersblog.nl/ameland/
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *