Eindfase pandemie naderbij?

BALLUM – Tussen 18 januari en 24 januari zijn er negen nieuwe besmettingen geregistreerd op Ameland. Het aantal positieve tests is daarmee gestegen tot 380, in een telling die eind september 2020 begon. Die negen in minder dan een week tijd is een stevige stijging voor het eiland. Op Texel gaat de stijging nog heftiger. Op het Noord-Hollandse eiland werden alleen al zondag 56 positieve teste bijgeteld. Vlieland staat afgelopen week op plus 25, Terschelling telde er in diezelfde periode 39 bij. Schiermonnikoog kon 12 in één week bijschrijven.

De stijging van de afgelopen week op de eilanden, waarbij het op Ameland iets beter lijkt te gaan dan op de andere vier Waddeneilanden, past in het landelijke beeld dat in het hele land het aantal besmettingen fors is gestegen. De omicron-variant gaat momenteel rond, maar dat leidt niet tot stijgingen in de ziekenhuisopnames en overlijdens. De WHO liet zondag weten dat de pandemie mogelijk op weg is naar een eindfase. Omicron is reden van zorg vanwege de snelle verspreiding. Volgens de WHO zijn er vijf dingen in te zetten om de pandemie te stabiliseren:

  1. Vaccinatie
  2. Boosters
  3. Ademhalingstoestellen
  4. Ventilatie
  5. Toegang tot anti-virus medijnen

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *