Gemeenteraad gaat ‘van geeft’m’

BALLUM – De gemeenteraad van Ameland begint maandag 14 augustus weer te raadsvergaderen. Het is de eerste commissievergadering na het reces. Het is meteen ‘van geeft’m’ want er staan interessante en controversiële kwesties op de agenda.

Maandag komt het onderwerp wellness op de plek van het voormalig subtropische zwembad Aqua Plaza aan de orde en op de rol staan nog een paar heikele kwesties. Niet de minst heikele is de kleiduivenkwestie. Verder zit De Hagen nog altijd in het vat, is het onderwijs een zorgenkind en de ouderzorg een dingetje. De gemeenteraad moet meteen vol aan de bak.

Dat een gemeente besturen geen gemakkelijke taak is en je soms flink onder de huid kan gaan zitten, merkten afgelopen zomer verschillende raadsleden. Ze kregen het flink voor de kiezen en moesten besluiten om al dan niet door te gaan met hun bestuurlijke taken.

Dirk Brouwer (A’82) besloot een stap terug te doen, Jan Wijnberg (ABA) schuift maandag weer aan.

Het wordt geen makkelijke periode voor de mannen en vrouwen die veel tijd en energie steken in het besturen van het eiland. Met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 voor de deur wordt het nog eens extra spannend om je partij goed te profileren en besluiten te nemen die goed uitpakken. Daarbij worden de gevestigde partijen in de nek gehijgd door een nieuwe partij.

Volgend jaar eindigt ook de tweede ambtstermijn van burgemeester Albert de Hoop, zodat er weer een besluit moet vallen wie de eerste burger wordt voor de volgende zes jaar.

Ameland gaat bestuurlijk een interessante periode tegemoet en Persbureau Ameland is er bij.

Albelli

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *