Geen alternatieve locatie voor caravans

BALLUM – Gemeente Ameland heeft geen alternatief kunnen vinden voor de caravans die van Boomhiemke en Ambousen moeten vertrekken. Beide parken hebben hun beleid gewijzigd. Ze willen geen stacaravans meer die door de eigenaren zelf worden gebruikt en verhuurd. De nieuwe caravans of chalets worden door de parken beheerd. Over drie maanden moeten de stacaravans, waarvan vele eigenaren al tientallen jaren naar dat stekje komen, weg zijn. De meeste caravans van Boomhiemke zijn al vertrokken. Daar staan nog tien, die eind oktober worden opgehaald. Op Ambousen staan nog 90 van de 122 caravans die eind 2016 moeten zijn verdwenen.

Er kunnen nog 20 bij Roosdunen terecht. Dat park bij Ballum had ook al 20 opgenomen. Die 40 plekken is lang niet genoeg om alle caravankampeerders van Ambousen en Boomhiemke van een nieuw plekje te kunnen voorzien.

André Tuil (VVD) ziet nog een mogelijkheid door ergens, op agrarische grond stelt hij voor, een tijdelijke camping uit de grond te stampen. “Met een sterfhuisconstructie,” zegt hij met gevoel voor de kampeerders die bijna allemaal op leeftijd zijn. Ook Algemeen Belang Ameland en Jeppe Groenewold, als enige van de Ameland’82 fractie, zien nog mogelijkheden, maar zij hebben samen vijf van de 11 stemmen. Het onderzoeksplan met de conclusie dat de gemeente geen alternatief kan bieden wordt met zes voor- en vijf tegenstemmen door de raad geloodst.

“We moeten mensen geen valse hoop bieden”, zegt burgemeester Albert de Hoop, die ook zelf op onderzoek is gegaan. Hij heeft onder meer bij een kampeerder op Ambousen koffie gedronken en de verhalen aangehoord. Zijn conclusie: “De enige strohalm is dat ze de opzegging aanvechten.” En dat is wat sommige caravaneigenaren hebben gedaan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *