Intentieovereenkomst plan ouderenzorg op Ameland

HOLWERD – Wethouder Linda van der Deen van gemeente Ameland heeft deze zomer, op 25 juli in Holwerd, een intentieovereenkomst getekend met Roelof Jonkers van KwadrantGroep en Klaas Kuilman van Thuiszorg Het Friese Land, waarin staat dat ze een plan gaan maken over toekomstbestendige zorg voor ouderen op Ameland.

Het Friese Land en Kwadrant gaan samenwerken op het gebied van intra- en extramurale zorg. De drie partijen, waarbij de gemeente optreedt als de regievoerder, komen overeen dat er 31 december 2016 een concreet plan ligt over een toekomstbestendig geïntegreerd zorgaanbod voor ouderen op Ameland. In het plan wordt ook duidelijk wat er met De Stelp in Hollum gaat gebeuren.

“Indien nodig” kunnen andere partijen aansluiten of betrokken worden bij het project. Hierbij wordt gedacht aan woningbedrijf Ameland, huisartsen, fysiotherapie, tandartsen en de Zorg Coöperatie Ameland (ZCA). De gemeente ziet de ZCA daarbij als ‘spreekbuis zorg’ voor de Amelanders.

In de projectorganisatie die het plan op tafel moeten krijgen zit Ellen Manshande namens de gemeente, Durk Kooistra namens KwadrantGroep en Klaas Kuilman namens Het Friese Land. Projectleider is Han Westerhof, die hiervoor speciaal is aangesteld.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *