Formatie Ameland in afrondende fase

HOLLUM – De formatie van een nieuw college op Ameland is in een afrondende fase. Dat meldt voorzitter Tonny de Jong van Ameland '82.

Dinsdag wordt het plan van de formateurs Ameland '82 en Algemeen Belang Ameland gepresenteerd.

In de wandelgangen wordt druk gespeculeerd en circuleert informatie over de mogelijke wethouders. Op dit moment bestaat het college uit wethouder Linda van der Deen en Nico Oud, die samen met burgemeester Albert de Hoop het college van B&W vormen. Op 3 april nam Will Bakema afscheid en deze week maakte Linda van der Deen bekend dat ze vertrekt van het eiland en in Dokkum gaat werken. 

Het te formeren college heeft een periode van bijna een jaar tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dan worden de kaarten opnieuw geschud.

Dat Piet IJnsen (ABA) wethouder wordt en er een wethouder (A'82) van het vasteland op Ameland komt besturen wordt door de beide fracties ABA en A'82 nog niet bevestigd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *