Erik IJnsen tijdelijk raadslid Ameland

BALLUM – Erik IJnsen neemt tijdelijk de honneurs waar van AmelandEén raadslid Siard Bonthuis, die al enige tijd verstek moet laten gaan wegens gezondheidsklachten. Het raadslid is voorzitter van de raadcommissievergaderingen. Die taak werd de laatste keren al overgenomen door Dirk Metz (AmelandEén) en Jeppe Groenewold (VVD).

Wat het raadslid precies mankeert is nog niet duidelijk. De laatste vergaderingen was hij afwezig. Bonthuis: “Dus zolang ik nog een beetje in onzekerheid zit, leek het ons wel verstandig om tenminste wel een volledige raad te hebben en laten we Erik mij vervangen. Zodra ik wat meer duidelijkheid heb over mijn gezondheid keer ik weer terug, maar dat is allemaal wat moeilijk te voorspellen.”

Erik IJnsen uit Hollum stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 als nummer zeven op de lijst. Zijn partij haalde vijf zetels. De nummer één, Theo Faber, werd wethouder, zodat IJnsen net nog buiten de raad bleef. De nummer twee van de lijst, Andries Metz, gaf in februari 2019 het stokje over. Metz verhuisde naar het vasteland vanwege zijn werk aldaar. IJnsen was de eerstvolgende, maar hij liet het raadslidmaatschap toen nog aan hem voorbij gaan. William de Jong, nummer acht van de kieslijst van 2018, werd in het voorjaar van 2019 beëdigd als raadslid. IJnsen bleef schaduwfractielid en betrokken bij de gemeentelijke politiek. Nu Bonthuis tijdelijk niet meer aan kan zitten schuift IJnsen tot zijn terugkomst aan.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *