Erik IJnsen langer tijdelijk raadslid

BALLUM – Erik IJnsen uit Hollum is nogmaals beëdigd als tijdelijk raadslid. Hij mag de functie voor de duur van 16 weken vervullen. Eenzelfde periode heeft hij erop zitten; hij werd voor de eerste periode op 26 oktober 2020 naar voren geroepen om de belofte te doen. IJnsen zit voor de fractie van AmelandEén aan de raadstafel als vervanger voor Siard Bonthuis, die nog ziek thuis zit. AmelandEén laat zijn raadszetel niet graag leeg en heeft IJnsen gevraagd om tijdelijk mee te besturen. IJnsen was al schaduwfractielid, waardoor hij in raadscommissievergaderingen mee mocht vergaderen. Met de beëdiging van maandagavond 15 februari is hij tijdelijk raadslid. 

De procedure van 26 oktober moest nog een keer worden herhaald, inclusief het onderzoek van de geloofsbrieven. De geloofsbrieven houden een ondertekende verklaring met de openbare betrekkingen van het raadslid in spe in en een uittreksel uit de basisregistratie personen. Een commissie bestaande uit raadsleden controleert die papieren en beoordeelt of er belemmeringen zijn waardoor het feest niet door kan gaan. Die belemmeringen trof de commissie onder voorzitterschap van raadslid Han van Heerde niet aan.

Burgemeester Leo Pieter Stoel nam de belofte af en Erik IJnsen beloofde getrouw te zullen zijn aan de Grondwet, de wetten na te zullen komen en zijn plichten als raadslid naar eer en geweten te zullen vervullen.

lees hier Erik IJnsen tijdelijk raadslid Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *