Eerste openbare vergadering van nieuwe burgemeester

BALLUM – Maandagavond 13 augustus beleefde Gerard van Klaveren zijn eerste openbare raadscommissievergadering als burgemeester van Ameland. Van Klaveren zat de vergadering niet voor: dat is voor de raadscommissie voorbehouden aan het raadslid dat daarvoor door de raad gekozen is, Siard Bonthuis. Burgemeester van Klaveren zit de raadsvergaderingen voor, de vergadering waar de besluiten worden genomen. Die eerste keer is voor hem op 27 augustus.

Van Klaveren was maandag wel een aantal keren te horen als collegelid en portefeuillehouder. Raadsleden nemen de kans te baat om vragen te stellen aan de collegeleden en zo kwam Van Klaveren aan het woord over De Stelp en over de voorjaarsnota van de gemeente. De burgemeester wilde wel kwijt aan de raad, de mensen op de publieke tribune en de luisteraars voor de LOA dat er vier grote projecten zijn van de politieke raadsagenda die wat het college betreft de hoogste prioriteit verdienen. Van alle onderwerpen waar de gemeente zich over buigt en die op de raadsagenda staan zijn dat met de stip de volgende vier:

  1. Nieuw zorgcentrum De Stelp
  2. Vaarverbinding tussen Ameland en het Friese vasteland
  3. 40 nieuwe woningen
  4. Hotelbouw en wellness bij het oude subtropische zwembad bij Nes.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *