Droge jaarwisseling

WAGENINGEN – De rest van dit jaar en ook gedurende de eerste dagen van 2014 blijft het wisselvallig en zacht, afgezien van een paar frisse nachten.

Het ziet er naar uit dat de jaarwisseling droog verloopt met genoeg wind om de vuurwerkdampen af te voeren. Zowel dinsdag (oudjaarsdag) als Nieuwjaarsdag kan er wel wat regen vallen. De middagtemperaturen komen steeds tussen 7 en 10 graden uit, tijdens Oud en Nieuw zal het een graad of 7 zijn.

Een hardnekkige zuidwestelijke stroming voert zachte lucht en van tijd tot tijd oceaanstoringen met regen en veel wind Adverterenaan. Zo gaat het maandag weer regenen en stevig waaien: windkracht 4 tot 7 uit zuid tot zuidwest. Oudjaarsdag neemt de wind iets af en wordt het op de meeste plekken droog, en met dit weer gaan we ook het nieuwe jaar in. Een omslag naar winterweer is ook de komende twee weken niet in zicht.

Bron: Meteo Consult

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *