Groninger van eiland gezet

NES – De politie heeft maandag aan het einde van de middag een 33-jarige inwoner van de stad Groningen aangehouden. De man had op het eiland ruzie gemaakt in een sauna, reed vervolgens onder invloed van alcohol in een auto en verliet ook nog eens de plaats van een ongeval. De Groninger werd dan ook aangehouden.

Eerder die middag had de Groninger een sauna bezocht van een hotel in Hollum. Daar kreeg hij ruzie met een aantal andere bezoekers. Vervolgens verliet de 33-jarige het hotel en stapte in een auto. Op de Verbindingsweg nabij Hollum raakte hij met de auto van de weg. De bestuurder verliet de plaats van het ongeval. Agenten achterhaalden het vakantieadres van de man. Hij probeerde nog via een balkon te vluchten, maar agenten waren hem te snel af. De Groninger werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau op het eiland. Daar werd bij de man een Adverterenademanalyse afgenomen omdat het sterke vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte blies 490 ug/l. Met een watertaxi werd de Groninger door agenten naar de vaste wal gebracht. Daar mocht hij de nacht door brengen in een politiecel in plaats van in zijn hotelkamer.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *