Dit had hij graag gemist

HOLLUM – Hij is beroemd op Ameland vanwege de kreet “Dit mag u niet missen”. Jan van der Wal uit Hollum is dinsdag 5 januari overleden in het ziekenhuis van Leeuwarden. Hij was getroffen door het coronavirus en dat is nu juist iets dat hij graag had willen missen.

Jan van der Wal was jarenlang slagersknecht bij Eduard en Annie de Boer in de Westerlaan in Hollum. Hij hield er de bijnaam Jan van de slager aan over. Velen zullen bij Jan eerst even na moeten denken hoe zijn echte achternaam is, om dat ‘van de slager’ zo is ingeburgerd. Jan is ook bekend als de man die de kranten rondbracht. Eilandelijke bekendheid kreeg hij door zijn geluidswagen, die over het eiland reed om evenementen aan te kondigen. Vaak had hij dan het raampje van zijn portier open en groette links en rechts voorbijgangers. Dat klonk dan weer via de speaker door de straat en toverde lachen op de gezichten van de mensen die het hoorden. Zijn afsluiter bij het aanprijzen van activiteiten is het beroemdst van alles. “Dit mag u niet missen!” Het eiland gaat Jan van de slager missen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *