Dijkgraaf Paul van Erkelens gaat met pensioen 

LEEUWARDEN – Dijkgraaf Paul van Erkelens (66) gaat per 1 januari 2020 met pensioen. Dat kondigde hij dinsdagavond 11 juni 2019 aan tijdens de vergadering van het algemeen bestuur. Van Erkelens was sinds 2004 voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân. 

‘Na 26 dienstjaren als dijkgraaf is het nu tijd om het stokje over te dragen’, aldus Van Erkelens. Hij startte zijn loopbaan als dijkgraaf bij Waterschap Regge en Dinkel, nu Waterschap Vechtstromen, in Almelo. Na tien jaar maakte hij de overstap naar het Friese waterschap, waar hij zestien jaar aan het roer heeft gestaan. 

Secretaris-directeur Oeds Bijlsma: ‘Dankzij Paul van Erkelens heeft Wetterskip Fryslân een gewaardeerde maatschappelijke positie gekregen naast de andere overheden. Belangrijk, gezien de uitdagingen die door klimaatverandering voor ons liggen. Met zijn deskundige blik wordt hij gezien als een autoriteit in Fryslân én Nederland op het gebied van waterbeheer. Zijn bevlogenheid en unieke persoonlijkheid gaan we missen.’ 

Wetterskip Fryslân start binnenkort de procedure op voor de benoeming van een nieuwe dijkgraaf.

lees hier Commissaris en dijkgraaf even op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *