Commissaris en dijkgraaf even op Ameland

BALLUM – Commissaris van de Koning Arno Brok reist vandaag samen met dijkgraaf Paul van Erkelens langs de gemeenten van Fryslân om het belang van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Wetterskip Fryslân te onderstrepen. Ze hebben een straf programma en reizen per snelle boot tussen de eilanden en per auto naar de gemeenten op het vaste land.

Brok was in zijn functie als burgemeester gewend om op verkiezingsdagen langs de stembureau's te gaan. Hij was van 2003-2010 burgemeester van Sneek en van 2010-2017 burgemeester van Dordrecht. In Sneek fietste hij bij alle stembureau's langs om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken en hier en daar even met Snekers te praten. Die gewoonte wil hij als Commissaris van de Koning voortzetten. Op het fietsje zal dat niet lukken, maar met een snelle boot en een goede auto komt hij een heel eind.

Op 20 maart is het verkiezingsdag voor de Provinciale Staten en Weterskip Fryslân. Brok nodigde daarom dijkgraaf Paul van Erkelens uit om samen met hem de toer door de provincie te maken. De twee bestuurders waren om 9:30 uur op Ameland en hadden er toen al twee Waddeneilanden opzitten, Terschelling en Vlieland. Brok had als CvK nog niet alle Friese eilanden bezocht en maakt van de verkiezingsdag gebruik om ze alle vier op één dag aan te doen. Na Ameland is Schiermonikoog aan de beurt en daarna Dokkum van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân.

Dossier Provinciale Statenverkiezingen 2019

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *