Deel raad verrast door uitnodiging ABA

BALLUM – De raadsfracties van Ameland ’82, CDA en VVD zijn onaangenaam verrast door het initiatief van Algemeen Belang Ameland om een informatieavond te beleggen over zorgcentrum De Stelp. Het bestuur van ABA organiseert de avond om te praten over de toekomst van de ouderenzorg en het zorgcentrum op Ameland. Op 11 november was er immers in een extra raadsvergadering over dit onderwerp, waarin de raadsfractie afspraken raadsbreed de schouders onder het onderwerp te zetten. Dirk Brouwer van Ameland’82 vindt de openbare bijeenkomst “een beetje misleidend en voor de muziek uitlopen.” Brouwer zegt er verder over: “Ik vind het nogal gevaarlijk om het zo te doen.” Hij is van mening dat je de medewerkers geen worst voor moet houden. Jeroen de Jong van CDA is om dezelfde reden verbaasd over de avond die ABA heeft uitgeschreven. “We hadden toch afgesproken niet politiek bezig te zijn?” gooit hij in het midden. André Tuil van VVD blijft niet achter. Hij deelt dezelfde verbazing als zijn collega’s van CDA en A’82.

Piet IJnsen van de fractie Algemeen Belang Ameland heeft zijn weerwoord paraat: “Het initiatief van de avond ligt bij het bestuur van ABA en niet bij de fractie.”

De extra raadsvergadering op 11 november was op initiatief van ABA en PvdA. De vergadering werd uitgeroepen na het bericht dat het enige zorgcentrum op het eiland binnen nu en drie jaar de deuren sluit. De voorzieningen van de ouderenzorg en Tafeltje Dekje komen daarmee te vervallen. Daar moeten oplossingen voor gevonden worden, vinden de beide oppositiefracties. Er wordt een speciale raadsbrede werkgroep geformeerd die zich onder leiding van wethouder Linda van der Deen daarover zal buigen. Op de avond die het bestuur van ABA organiseert in hotel Amelander Kaap op vrijdag 28 november, wil de politieke groepering haar plannen presenteren.

⇒ Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *