De stemmen op Ameland

Geplaatst op: 03 maart 2010 - Categorie: Gemeente & Politiek

emeenteraadsverkiezingen 2010

BALLUM - De stembureaus in ’t Wantij, De Slenk, het gemeentehuis en De Stelp zijn open. Tot 21.00 uur vanavond kunnen de Amelanders hun stem uitbrengen op vijf partijen.

Om 8.00 uur probeerde de VVD de laatste twijfelaars over de streep te trekken met een massaal verstuurd SMSje. “Ga stemmen! Elke stem telt! Lijst 5, VVD-Ameland.” Of het de VVD aan een raadslid of misschien zelfs een tweede raadslid heeft geholpen is niet eerder dan vanavond om een uur of elf bekend.

Na 21.00 uur vanavond, het sluitingstijdstip van de stembureaus, gaat elke stembureauvoorzitter met zijn of haar secondanten ter plekke de daar uitgebrachte stemmen tellen. Daarna worden de papieren en de voorlopige uitslag naar het gemeentehuis gebracht. In Ballum buigen ambtenaren zich over alle biljetten om te bepalen hoeveel stemmen er zijn uitgebracht en wat de kiesdeler moet worden, kortom, hoeveel stemmen heeft een partij nodig om een zetel te halen. De kiesdeler wordt bepaald door het aantal stemmen gedeeld door 11, het aantal zetels.
Na deze eerste zetelverdeling worden de restzetels verdeeld, volgens het systeem van de grootste overschotten. Tussen 23.00 uur en middernacht is de uitslag bekend, is de verwachting.

>>> lees hier Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2010

Stembureau GemeentehuisStembureau StelpStembureau SlenkStembureau Wantij

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?