Daadkracht met Vertrouwen

BALLUM – Het coalitieakkoord van Ameland’82 en Algemeen Belang Ameland heeft de naam ‘Daadkracht met Vertrouwen’ meegekregen. Het motto van het akkoord is: Leer van het verleden, leef in het heden en geloof in de toekomst’.

Beide partijen gaven op 8 mei te kennen de informatie ter hand te willen nemen. Dat hebben ze voortvarend gedaan en binnen twee weken kwam het tot een coalitie die kan stoelen op een meerderheid. Beide fracties bezetten samen zes van de elf raadszetels.

“Wij hebben deze inspanningsverplichting op ons genomen,” schrijven ze in hun coalitieakkoord, “vanuit het besef dat onze partijen diep geworteld zijn in de Amelander samenleving, en dat het onze plicht en verantwoordelijkheid is om er voor zorg te dragen dat ons eiland ook de komende periode een op vertrouwen en daadkracht gebaseerd bestuur krijgt.”

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is het een korte periode, realiseren A’82 en ABA zich, zodat Ameland geen grote beleidsveranderingen van dit college hoeft te verwachten. Er zijn een paar dossiers waar de twee fracties spijkers met koppen willen slaan. Dat betreft de ouderenzorg, De Hagen, plan Westers en woningbouw. “Wij zullen ons maximaal inspannen om in goed overleg met alle partijen en betrokkenen deze kwesties ter hand te nemen,” schrijven Dirk Brouwer en Piet IJnsen namens hun fracties.

Over het motto ‘Leer van het verleden, leef in het heden en geloof in de toekomst’: “Wij zullen ons maximaal inspannen om hieraan ook daadwerkelijk inhoud te geven. We willen dit onder andere bereiken door een open houding, transparante en proactieve communicatie en maximale samenwerking met alle partijen in de gemeenteraad. Immers: die toekomst van Ameland is van ons allemaal.”

lees hier meer over Gemeente Ameland en het gemeentebestuur

Dossier Gemeenteraadsverkiezing 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *