CvK en dijkgraaf op tournee langs alle Friese gemeenten

LEEUWARDEN – Op woensdag 15 maart, de dag van de Provinciale Statenverkiezing en de Waterschapsverkiezingen, maken commissaris van de Koning Arno Brok en dijkgraaf Luzette Kroon samen een tournee langs stembureaus in alle 18 Friese gemeenten. Ze doen dit om verbinding leggen met gemeenten en inwoners en om het belang van de verkiezingen onder de aandacht brengen. “Stemmen is naast een recht ook een voorrecht. Er valt veel te kiezen en iedere stem telt.,” aldus Brok en Kroon.

De tournee begint op Vlieland waar om 07.30 uur. Daarna gaat het gezelschap met de watertaxi via Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog naar Lauwersoog. Vandaar reizen Brok en Kroon langs de andere Friese gemeenten. De tocht eindigt in Leeuwarden waar om 21.00 uur de stembureaus sluiten.

Het zijn bliksembezoeken van ongeveer 15 minuten. De reis tussen de eilanden gaat per watertaxi. Brok en Kroon worden om 10:30 uur in de Jaap Klaassenhal in Nes verwacht en stappen iets van 10:45 uur weer op de watertaxi richting Schier. Na de Waddeneilanden volgen de vastelandgemeenten van Fryslân, te beginnen in Noardeast Fryslân. Leeuwarden is de laatste gemeente in de rij. Daar is het stel van 20.55 tot 21.05 uur, met de sluiting van de stembus in Stadsschouwburg De Harmonie. Brok en Kroon gaan daarna door naar het Provinciehuis om de uitslagenavond aldaar bij te wonen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *