Crowdfundingproject Ameland geslaagd

HOLLUM – Morgen vertrekken Ria en Anthony Evers-Dokter van Ameland om zaterdag vanaf Schiphol het vliegtuig te nemen naar Bonaire. Het crowdfundingproject kan daarmee als geslaag worden beschouwd.

Hieronder staat het crowdfundingproject met de titel Van A naar B uitgelegd.

Met de vlucht naar Bonaire wordt het project afgesloten: missie geslaagd. Er zijn nog wat kaarten in omloop, dus het kan zijn dat er nog wat geld binnenkomt. De eindstand van Eurometer op 12 mei 2016 was € 5072,–. Daar konden de tickets voor de vlucht en de verhuizing van de boedel van worden betaald.

⇒ lees hier wat Ria schreef ten afscheid.

Van A naar B

(najaar 2015- voorjaar 2016)

Een crowdfundingproject op Ameland en het is een bijzonder project.

Via crowdfunding willen we meewerken aan de verhuizing van twee Amelanders naar Bonaire. Van A naar B is de titel van het project.

Het gaat om Anthony Evers en Ria Evers-Dokter, die willen verhuizen naar Bonaire, maar dat zelfstandig financieel niet rond kunnen krijgen. Ria Evers-Doker, de schrijfster van het boek Ameland aan Tafel, maakte in de zomer van 2015 in een interview met Omrop Fryslân bekend dat ze graag wil verhuizen naar Bonaire. Won ze maar een lot in de loterij, zei ze nog voor microfoon. Het Caribische gebied is het thuisfront van Anthony. Daar woont zijn familie en daar zijn z’n vrienden. De tropische warmte doet Ria haar gezondheid ook goed.

Anthony en Ria, zij is Amelandse van geboorte en hij komt van Curaçao, kwamen in 2002 vanuit de Cariben naar Ameland om nog een paar jaar voor hun ouderdomspensioen te werken en om in de buurt te zijn van Ria haar moeder, Grietje Kossen. Ze waren in de laatste jaren van haar leven in haar nabijheid. Ria werkte in de zorg en in het onderwijs, maar werd in 2005 helaas afgekeurd vanwege posttraumatische dystrofie met pijn in gewrichten en ledematen tot gevolg. Anthony werkte als magazijnmeester in een bouwmarkt en op Ameland in de schoonmaak.

Op de dag van de begrafenis van Grietje Kossen, kreeg Anthony dramatisch genoeg een beroerte, die het vertrek van Ria en hem naar de Cariben in de weg bleek te staan. Het was 2011. Ria bleef met haar man op Ameland wonen en trok in een aanleunwoning aan de H.D. Katstraat. Sindsdien is ze mantelzorger voor haar man. Ria merkt dat Anthony, die niet meer kan lopen en praten, opleeft als hij familie of vrienden uit het Caribische gebied aan de telefoon hoort. Ze kan het aan zijn ogen zien en horen aan de kreten die hij slaakt.

Ze hebben een droom om samen terug te verhuizen naar de Cariben. Daarvoor organiseren we dit crowdfundingproject.

Het is een bijzonder project, omdat de Amelander vrienden Ria en Anthony natuurlijk helemaal niet willen missen. Zij zien tevens in dat Bonaire de beste plek is voor het stel om oud te worden, heel oud. Dat doet niets af aan hun liefde voor Ameland. Het is gewoon de beste plek gegeven de omstandigheden.

Dinnershow

Met verschillende acties is geld verdiend.

  • De Grote van A naar B Dinnershow in Herberg De Zwaan – 18 december 2015 – Groot succes – √
  • Stand op de Rommelmarkt op 28 december 2015 Roosdunen – verkoop van kaarten en meer – 
  • Straatmuziek – busking – 
  • Stand op Sfeermarkt Hollum op 30 december 2015 – verkoop van kaarsen, kaarten en lekkers – 
  • Kaartenactie – een mapje prachtige kaarten – Bekijk ze hier en bestel ze hier
  • Workshop schaapje boetseren en raku stoken – 
  • Veiling – Hebt u objecten die u voor de veiling beschikbaar wilt stellen, meld het ons – in de Voorjaarsvakantie op 27 februari in Herberg De Zwaan – bekijk hier de catalogus (of wat er nog van de kavels over is) – 

Geld storten kon op een banknummer van Diaconie hervormde gemeente Ameland onder vermelding van Van A naar B. 

Van A naar B projectgroep

Johan en Liesbeth Dul-de Boer, Carla Plagge, Jeanet de Jong, Yde Raap

De acties kwamen tot stand met geweldige medewerking van de Hervormde gemeente Ameland, Herberg De Zwaan, Drukkerij De Marne, Dorpsbelang Hollum, Linda Vloedgraven, flyerbezorgers, muzikanten en artiesten, Facilitair Bedrijf Ameland, Hieke van der Laag, Wim den Hartogh en Klaas Baukema van VWVB.nl.

Hebt u ook een mooi project waar crowdfunding bij kan helpen? Geef het  dan hier op en PA helpt mee.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *