College stelt uitbreiding uren Linda van der Deen voor

BALLUM – Het college van B&W Ameland stelt een uitbreiding van de uren van wethouder Linda van der Deen voor, na het ontslag van Will Bakema.

Sinds 30 juni 2014 heeft Nico Oud een bijna volledig dienstverband als wethouder (0,9 fte). Will Bakema had 0,7 fte en Linda van der Deen 0,45. Het restant van het college stelt nu aan de gemeenteraad voor om dat dienstverband van Van der Deen op te schroeven naar 0,9 fte.

Met de omvang van gemeente Ameland mag de gemeente maximaal drie wethouders hebben voor een totaal van 2,2 fte. Als er twee in plaats van drie wethouders worden aangewezen, dan mogen zij maximaal 2 fte vervullen.

Will Bakema legde op 12 april zijn functie neer en toch moeten de werkzaamheden doorgaan. Totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over een permanente invulling stellen de overgebleven collegeleden voor om Van der Deen meer uren te geven, ingaande 13 april. Vanavond besluit de raad daarover.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *