College moet doen wat raad Ameland zegt

BALLUM – Het college van burgemeester en wethouders van Ameland wil meer huizen verkopen dan de gemeenteraad vorige maand bepaalde en een deel van de raad is daar slecht over te spreken. Raadslid Tonnie Overdiep (PvdA): “Het college moet handelen naar de letter van het voorstel.” De raad besloot 23 april unaniem dat de huurhuizen die klaar staan voor de verkoop, met een korting van 20 procent op de taxatieprijs aangeschaft kunnen worden. Dit geldt niet voor lege woningen, bepaalde de raad. Het college wil aan dat te verkopen bestand van 41 woningen vier toevoegen. Het betreft vier gerenoveerde huizen in Hollum die worden bewoond.

Die huizen zijn met een forse investering van gemeenschapsgeld opgeknapt. Die kunnen niet tegen korting worden verkocht, fluit Overdiep het college terug. Ook Piet IJnsen (Algemeen Belang Ameland) is zeer ontstemd: “Als de raad Bol.comover een initiatiefvoorstel besluit dan is dat niet ter nadere beraadslaging, maar ter uitvoering van het college.” Keer op keer gaat het college na een besluit haar eigen weg, vindt IJnsen. “Wij willen van die discussie af!” sprak het raadslid streng.

Het leek wethouder Nico Oud na die woorden “verstandig” om met het college op de kwestie terug te komen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *