College Ameland herroept vergunning kleiduivenschietbaan

BALLUM – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland heeft de vergunning voor een nieuwe schietbaan van de Schietvereniging Ameland (SVA) na een procedurele heroverweging herroepen en heeft besloten de aangevraagde vergunning te weigeren. Dit is de uitkomst van het doorlopen bezwaartraject waarin verschillende partijen hun zorgen hebben geuit.

Met het besluit de vergunning te herroepen komt voorlopig een eind aan de maatschappelijke onrust die ontstond toen de SVA haar plannen voor een nieuwe schietbaan kenbaar maakte. De nieuwe baan was gepland aan de zuidrand van het vliegveld bij Ballum. Diverse omwonenden vreesden overlast te ondervinden van het kleiduivenschieten. Bij de behandeling van de ingebrachte bezwaren, tijdens de bezwaarperiode, bleek onder meer dat er onduidelijkheid was over het aantal dagen per jaar dat de schietbaan in gebruik zou zijn. Hierover gaf de aanvraag geen duidelijkheid.

Het herroepen van een vergunning is wenselijk als herstel op deelgebieden ingewikkelder wordt dan het behandelen van een nieuwe vergunningaanvraag. Dat in dit geval de vergunning is herroepen, betekent dan ook niet automatisch dat een nieuwe schietbaan aan de rand van het vliegveld uitgesloten is. De heroverweging heeft vooral betrekking op de afweging van belangen van partijen en op de gevolgde procedure, en niet op de locatiekeuze. De gemeente ziet erop toe dat samen met de aanvrager en de bezwaarmakers onderzocht wordt of een compromis haalbaar is.

Bron: Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *