College Ameland beëdiging vanavond

HOLLUM – Volgens de raadsvergaderingagenda is vanavond de beëdiging van het nieuwe college van Ameland. Het Waddeneiland gaat de komende vier jaar verder met drie wethouders: Will Bakema (A’82), Nico Oud (CDA) en Linda van der Deen (VVD). In het vorige college was sprake van twee deeltijdbanen, in het huidige worden dat er drie. Will Bakema heeft tijdens de coalitiebesprekingen en na overleg met het ‘thuisfront’ besloten om minder te gaan werken. Bakema wil de 0,9 fte graag verlagen naar 0,7 fte. Een voorstel daaromtrent ligt op het bordje van de raad. Bakema gaat een dagje minder werken, Nico Oud neemt taken van hem over en Linda van der Deen krijgt een deel van de portefeuille van Oud.

Van der Deen krijgt de portefeuille Ouderenzorg, een vakgebied waarin ze 18 jaar ervaring heeft. Wat haar bestuurservaring betreft is ze een beginneling, maar daar zal de fractie en het bestuur haar bij helpen. De portefeuille is haar op het lijf geschreven en juist dat is de reden dat niet André Tuil maar Linda van der Deen het parttime wethouderschap gaat vervullen, zegt voorzitter Albert van Barneveld.

“Ze zijn allemaal gescreend en onderzocht en goed bevonden,” laat hij weten. Niets staat een beëdiging nog in de weg. Over de publiciteit rond de coalitievorming is Van Barneveld kort: “Ameland staat voor joker.”

Voor het CDA wordt Dirk Beijaard beëdigd als raadslid. Hij vult de lege plek die Theo Faber achterliet.

Dossier Gemeenteraadsverkiezing 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *