Coalitievorming op schema

BALLUM – De coalitievorming ligt op schema. Tijdens de raadsvergadering van 16 april licht voortrekker Theo Faber van AmelandEén het proces toe. Op de agenda staat de politieke raadsagenda, een stuk dat is samengesteld met inbreng van alle fracties. In de deze raadsagenda staan de onderwerpen opgesomd waar de raad de komende vier jaar mee aan de slag wil. Vandaag, dinsdag 17 april, zit Faber weer met alle partijen om tafel. “Om de diepte in te gaan voor de coalitievorming.” Dan volgt het formatieproces.

De politieke raadsagenda wordt unaniem vastgesteld. De veerverbinding, De Stelp, De Hagen, duurzaamheid, wellness, zelfstandigheid en bestuurscultuur zijn de belangrijkste punten op de agenda. Deze moeten volgens alle fracties worden aangepakt. “Het is een gezamenlijk stuk. Iedereen heeft punten in kunnen dienen,” zegt Theo Faber. Hij knijpt hem voorafgaand aan de vergadering een beetje of alle fracties er ook echt achter gaan staan, als het op stemming aankomt. Een papier met inbreng van allen wil niet zeggen dat alle fracties hetzelfde denken over alle onderwerpen.

Jan Wijnberg (Algemeen Belang Ameland) vindt het prima om mee te beginnen: “Wat ABA betreft gaan we ermee aan de slag.” Jeppe Groenewold (VVD) laat echter een ander geluid horen. “De VVD heeft nog wel wat punten waar ze wat anders tegenaan kijkt.” Toch stemt Groenewold in met deze raadsagenda. Han van Heerde (A’82) wordt “blij” van de raadsagenda en hoopt dat die unaniem wordt aangenomen. Faber vreest nog even voor het CDA en de kijk van Jeroen de Jong op het wellnessproject aan de Strandweg, maar ook De Jong geeft akkoord.

Albert de Hoop: “Dat gehoord hebbende lijkt het erop dat we een raadsagenda hebben!”

Theo Faber: “Daar lijkt het op.”

De Hoop, content: “Heel goed voor het begin van het politieke seizoen.”

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *