Coalitie A’82 en CDA aanstaande

BALLUM – Er lijkt een coalitie aanstaande tussen Ameland’82 en CDA en nog een derde partij. In eerste instantie waren er verkennende gesprekken tussen Algemeen Belang Ameland en Ameland’82. Het was een “verkenningsronde” zegt Tonny de Jong. De voorzitter van A’82 ging daarna om tafel met Joop Lodewijks, voorzitter van CDA Ameland. Die gesprekken hebben geresulteerd in de intentie om met elkaar verder te gaan en een brede coalitie te gaan formeren. Welke die derde partij bij CDA en A’82 wordt kon Tonny de Jong nog niet zeggen. Vanavond zijn er weer gesprekken.

Gerard Vloedgraven, voorzitter van Algemeen Belang Ameland, zit nog in de “wachtstand” en heeft nog geen telefoontje van zijn collega van A’82 ontvangen.

Tonny de Jong wil met “respect” en “iets transparanter” de nieuwe raadsperiode ingaan. “Niet meer kissebissen,” is de wens van de A’82 voorzitter.

Hij verwacht dat eind deze week, begin volgende week de coalitie rond is. “Zo snel mogelijk.”

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *