Centraal Stembureau controleert Kieslijsten

BALLUM – Vrijdag 4 februari 2022 is er een zitting van het centraal stembureau in het gemeentehuis te Ballum. Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De voorzitter van het centraal stembureau maakt volgens artikel I 4 en I 12 van de Kieswet en artikel 2b van de Tijdelijke wet verkiezingen covid-19, bekend dat het centraal stembureau op vrijdag 4 februari 2022 om 10.00 uur, in een zitting in het gemeentehuis in Ballum zal beslissen over:

  • de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten;
  • het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten;
  • het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering;
  • de nummering van de ingeleverde lijsten van kandidaten. 

Nadat is beslist over de geldigheid van de ingeleverde lijsten maakt het centraal stembureau de lijsten via de gemeente openbaar gemaakt en wordt het proces-verbaal ter inzage gelegd.

De zitting van het centraal stembureau is op vrijdag 4 februari om 10.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van de gemeente Ameland en via het venstertje hieronder.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *