CDA zet vraagteken doorgang vuurtorentrail 

NES – Ons prachtige eiland bekend als gastvrij, voor ieder wat wils, families, kindergroepen en vele vaste gasten komen hier van hun welverdiende vakantie genieten.

Helaas zijn wij vanaf dit voorjaar geconfronteerd met Covid-19. Gelukkig was ons eiland lange tijd gevrijwaard van het virus, waarbij de afspraken die wij met de overheid hebben afgesproken maar zeker ook met elkaar, het virus hier lange tijd buiten het eiland konden houden.

Zoals bekend noopte één van de maatregelen dat dit ten koste ging van vele activiteiten en evenementen die doorgaans het jaar rond op Ameland worden georganiseerd.

Ameland kent vele sportieve evenementen die ons eiland ook sportief positief op de kaart hebben gezet.

Helaas tot aflopen week…. Corona heeft zich ook weten te mengen onder de bevolking van ons eiland.

Tot teleurstelling en ondanks de afgekondigde strengere maatregelen van afgelopen maandag toch een evenement door te laten gaan, baart ons grote zorgen.

Een prachtig evenement als de Vuurtorentrail is ons inziens op dit moment geheel ongepast.

Het evenement op locatie zal niet de problemen geven die wij wel zien in het vervoer naar het eiland.

Het grote aantal deelnemers dat vervoerd moet worden zal grote druk geven op de capaciteit van Wagenborg, dit in achtnemend dat het nu ook Duitse herfstvakantie is.

Het niet gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen in de sporthal baart ons ook grote zorgen.

Gezien de beperkingen in de horeca is dat toch ook geen optie om de deelnemers en hun aanhang daar hun sanitaire behoeften te laten doen.

Landelijk worden grote sportevenementen afgelast of uitgesteld, publiek is niet toegestaan en op Ameland zou een groot sportevenement wel kunnen?

Wij hebben hier onze vraagtekens bij.

Je wilt voorkomen dat we in dezelfde situatie terechtkomen als Tilburg en achteraf moeten zeggen dat we dit beter niet hadden kunnen doen. 

Je wilt toch te allen tijde een lockdown van het eiland voorkomen. En hoe is het draagvlak van de eilanders naar dit evenement toe? Durf je dit risico als college en raad te dragen met eventueel spijt achteraf of beter voorkomen dan genezen.

Wij als CDA staan niet achter deze keuze. Gemeente zegt op Twitter dat het evenement aan alle regels voldoet en zou je dit dan verbieden dat je dan aan willekeur doet. En zegt de rest is aan de deelnemers. Wij vinden dit een afschuifsysteem. Neem je verantwoordelijkheid en kijk of je het risico aan wilt gaan en bij voortschrijdend inzicht met de code oranje lijkt het ons niet verstandig dit risico te nemen.

Graag zouden wij als CDA het college willen opdragen om dit prachtige evenement nog eens te willen heroverwegen en dit evenement doorgang te geven in 2021. Hopend iedereen dan in goede gezondheid terug te kunnen zien op ons mooie sportieve eiland. 

Namens de CDA afdeling Ameland 

Jeroen de Jong

Ingezonden mededeling van CDA Ameland 

Dossier Corona

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *