CDA bezoekt Ameland

NES – Sybrand van Haersma Buma, voorzitter van de CDA Tweede Kamerfractie, Tweede Kamerlid Sander de Rouwe en Tineke Schokker-Strampel brengen op vrijdag 25 februari een bezoek aan  Ameland. De politici gaan eerst naar Terschelling en daarna naar Ameland.

Programma Ameland:

12.30 uur – lunch in groepsaccomodatie Het Zwanewater, gelegenheid voor Amelanders om in gesprek te gaan met het CDA

14.00 uur – terreinbezoek Ameland

16.30 uur – vertrek boot vanaf Ameland naar Holwerd

Aanwezig op Ameland: o.a. Sybrand van Haersma Buma, Sander de Rouwe, Tineke Schokker-Strampel, Suzanna Twickler, Ad van der Ham, Cees Vos, Fenny Reitsma, Teus Dorrepaal, Johan Tjalsma en Sietske Poepjes. 

Op zaterdag 26 februari van 10.00 tot 12.00 uur zendt de Lokale Omroep Ameland een politiek debat uit tussen PVV, CDA, PVDA, Amelander kandidaten.

CDA stelt Kamervragen over problematiek Ballumer strand

BALLUM – De CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe gaat Kamervragen stellen over de problematiek op het Ballumer strand. Aanleiding is verdwijnen van het strand bij Ballum door het verschuiven van het Bornrif. Hierdoor is een binnenmeer ontstaan dat zorgt voor stankoverlast en afstand tot de zee. Gevolg hiervan is dat de lokale economie niet meer kan profiteren van het toerisme. Ondernemers luidden afgelopen week hierover de noodklok.

 De fractie vraagt staatssecretaris Joop Atsma om samen met de gemeente en provincie Fryslân op zoek te gaan naar een oplossing. Verschillende ondernemers hebben zich verenigd in het Ballumer strand. Afgelopen vrijdag lieten zij aan een grote CDA delegatie de problematiek van het strand zien.

Volgens wethouder Nico Oud zou een mogelijke oplossing kunnen zijn om het binnenmeer te dempen. De gemeente wil graag met de ondernemers, provincie en het Rijk om tafel om tot een oplossing te komen. CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe zal de staatssecretaris vragen zich hiervoor in te zetten. Klaas Nagtegaal en Fabian de Kock spraken namens de Ballumer ondernemers met de CDA’ers

Onderwerp: Waddenzee, Kitespots, Noord Oost fryslan en Provinciale Staten Fryslan verkiezingen op 2 maart

Het debat is via deze link te volgen

>>> lees hier Dossier PS11

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *