Ameland, eiland van kiezersrecords

BALLUM – Ameland scoorde op twee fronten verkiezingsrecords. Tegen de provinciale stroom in kreeg het CDA op Ameland de meeste stemmen.

Tevens kreeg de PVV nergens in de provinvincie meer stemmen dan op Ameland.

De campagne van Albert Huizeling uit Nes zal bijgedragen hebben aan de PVV-overwinning en de kandidaatstelling van Suzanna Twickler uit Buren zal aan de basis hebben gestaan van de CDA-winst.

De partij van Albert Huizeling en Geert Wilders wist woensdag op het eiland 12,4 procent van de stemmen te vergaren. Het CDA werd er met 29 procent de grootste partij.

Ameland scoorde een hoge opkomst met 67,3 % van de stemgerechtigden. Slechts drie Friese gemeenten trokken een hoger percentage naar de stembus. Op Schiermonnikoog maakten de meeste mensen gebruik van hun stemrecht. Op dat eiland ging 70,1 % naar de stembus.

>>> lees hier meer over de uitslagen

>>> lees hier Dossier PS11

>>> bekijk hier Antje & Betje die er ook iets over kwijt willen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *