Bruins Slot had wel wethouder willen blijven

HOLLUM – Oud wethouder Ellen Bruins Slot wil eigenlijk wel wethouder blijven, ook als dat niet namens de PvdA maar voor een andere partij is. Bruins Slot erkent dat de kans op terugkeer op de wethouderszetel niet groot is.

Maandag 24 februari was haar laatste raadsvergadering als wethouder van Ameland. Dat geldt ook voor oud wethouder Theo Faber. Zijn terugkeer lijkt zekerder, omdat zijn fractie AmelandEén momenteel onderhandelt met Algemeen Belang Ameland.

In een post op Facebook uitte Ellen Bruins Slot haar frustratie over de gang van zaken. Door overstappen van ex partijgenoot Irma Marinus raakte zij haar baan kwijt. “En of de nieuwe coalitiepartner het respect heeft met deze goed functionerende wethouders door te willen? De ruimt qua fte/ uren is er, en werk genoeg. Hopelijk kiest men voor verdere opbouw ipv afbreken wat ik heb mogen opbouwen!”

Op woensdag 26 februari had Ellen Bruins Slot haar laatste werkdag op het gemeentehuis. “Tijd van komen, tijd van gaan” schreef ze bij een foto van een volgepakt autootje.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *