Brief over vaargeulproblematiek

DEN HAAG – Op 10 juni kwam de vaste kamercommissie I&M in de Thorbeckezaal van het Tweede Kamergebouw in Den Haag bijeen om te praten over de vaargeulproblematiek. Kamerleden Lutz Jacobi (PvdA) en Aukje de Vries (VVD) dienden samen een motie in die als motie Jacobi/ Aukje de Vries de procedure in ging.

Voor 1 september zou er uitsluitsel komen over de motie die vraagt om een korte termijnoplosing voor de vertraging van de veerboot, maar die datum heeft de minister niet gehaald. Er is nog steeds geen antwoord.

In juni deed de gemeente diverse oproepen aan Amelanders om vooral mee te gaan naar Den Haag om te laten zien hoe nijpend het probleem is. Een bus vol trok er een dag voor uit om naar Den Haag te gaan. Sindsdien hoorden ze niets meer. Er was geen enkele tussentijdse briefing en ook de raad van Ameland blijft verstoken van nieuws. Wethouder Nico Oud is door Rijkswaterstaat bijgepraat over hoe er in Den Haag wordt gedacht over de zaak, maar hij komt daar pas mee naar buiten als de Kamer zelf is geïnformeerd. Minister Schultz van Haegen heeft nog geen uitsluitsel gegeven. 

Griffier Sneep stuurt op 2 september maar eens een brief aan de minister, namens de commissie Infrastructuur en Milieu. Een antwoord voor 1 september zal niet meer lukken.

⇒ lees hier de oproep: Ameland gaat naar Den Haag!

 lees hier Ameland naar Den Haag voor hoorzitting

 lees hier Vaargeulproblematiek: desnoods PKB aanpassen

 lees hier Wat zegt het rapport?

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *