Kinderen uit Hollum verzamelen spullen voor vluchtelingen

HOLLUM – Een groep kinderen uit Hollum heeft besloten de vluchtelingen een handje te helpen, door spullen in te zamelen. Het zijn Anthony Daans, Ryanne Bunicich, Eline van der Laag, Stijn de Vries, Anna de Boer, Tirza Drost en Roos van der Wij die zich het lot van de vluchtelingen hebben aangetrokken. Ze hebben goed nagedacht en overlegd met elkaar over wat de mensen nodig zouden hebben en besloten dat ze de volgende spullen willen verzamelen: Nieuwe tandenborstels, nieuwe tubes tandpasta, stukken zeep, kladblokken, pennen potloden, speelgoed, winterkleding, gewone kleding en slaapzakken. Dus spullen die individueel zijn te gebruiken.

Als u speelgoed doneert, moet dat speelgoed zijn die door iedereen gebruikt kan worden, zoals ballen, puzzels en zo. Liever geen knuffels.

Mocht je geen spullen in huis hebben, dan kun je petflessen en glazen flessen waarop statiegeld zit doneren. Van het geld dat deze flessen opbrengen, kan dan door de kids-commissie zelf spullen worden aangekocht.

Je kunt bellen voor informatie naar het nummer 06-86442974 (als de kinderen van de kids-commissie op school zitten kun je inspreken op de voicemail, in het weekend nemen ze de telefoon zelf aan) en je spullen inleveren bij Tussen Dijken 36.

De spullen gaan naar de Welkom Winkel in Leeuwarden. Het Rode Kruis heeft in diverse steden een Welkom Winkel geopend waar mensen spullen kunnen brengen die vluchtelingen kunnen gebruiken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *