Bezoekregeling De Stelp versoepeld

HOLLUM – De bezoekregeling van de bewoners in woonzorgcentrum De Stelp in Hollum is iets versoepeld. "Omdat minstens 80% van de bewoners van de Stelp is gevaccineerd tegen het coronavirus kunnen we onze bezoekregeling versoepelen," schrijft manager Willem van der Kooi. Vanaf 29 april kan elke bewoner dagelijks twee bezoekers ontvangen. Dit mogen elke dag andere bezoekers zijn. Deze versoepeling van de bezoekregeling is afgestemd met de cliëntenraad, zegt Van der Kooi.

"We zijn erg blij dat we meer bezoek kunnen en mogen verwelkomen! Dankzij het vaccineren daalt het aantal besmettingen in woonzorglocaties en dat geeft ons nu de mogelijkheid de bezoekregeling te versoepelen. Tegelijkertijd is het coronavirus in onze regio nog niet weg en zijn veel mensen nog niet gevaccineerd. En ook als iemand gevaccineerd is, is het mogelijk het coronavirus te krijgen of besmettelijk te zijn. Daarom blijft het belangrijk voorzichtig en zorgvuldig te zijn."

Zo ziet de bezoekregeling er vanaf nu uit:

  • Per bewoner zijn dagelijks één of twee bezoekers welkom
  • Dit mogen elke dag andere bezoekers zijn, een vaste ‘bubbel’ is niet langer nodig
  • Bezoek vindt plaats in het appartement van de bewoner
  • Bezoekers dragen in de locatie en in het appartement van de bewoner een mondkapje.

De Stelp vraagt bezoekers ook in het appartement van de bewoner een mondkapje te dragen, omdat het in het appartement vaak niet mogelijk is anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Het houden van afstand helpt om besmettingen te voorkomen.

Deze bezoekregeling geldt alleen zolang geen coronabesmettingen zijn. Als één of meerdere bewoners besmet raakt, dan wordt de bezoekregeling op een andere manier ingevuld. 

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *