Eind mei vaccinatie voor jongere eilanders

BALLUM – Alle volwassen bewoners van de Friese Waddeneilanden onder de 60 jaar kunnen in de laatste week van mei een eerste vaccinatie tegen corona krijgen. GGD Fryslân komt direct na Pinksteren vanaf 25 mei naar de eilanden om met de huisartsen deze groep te prikken. Eerder al waren de eilanders van boven de 60 jaar en zorgmedewerkers aan de beurt.

Voor het vaccineren op de Friese eilanden is gekozen om het reizen van de bewoners te beperken. De bewoners krijgen een uitnodiging toegestuurd en kunnen daarna bellen voor een afspraak. Ze ontvangen het Pfizer-vaccin. GGD Fryslân verwacht dat 6000 eilanders via de gemeente een uitnodiging krijg. Wie al eerder een uitnodiging van het RIVM krijgt, kan die negeren.

Met het prikken lopen de eilanden voor op andere gemeenten. Op Schiermonnikoog heeft inmiddels 40 procent van de inwoners twee inentingen gehad. Op Ameland, Terschelling en Vlieland is dit tussen de 25 en 30 procent.

In de Friese gemeenten aan de vaste wal schommelt het percentage dat twee vaccinaties van de GGD heeft gehad rond de 5 procent. Tussen de 13 en 19 procent heeft één prik van de GGD gekregen. Daarnaast is er aan de vaste wal nog een aanzienlijk groep die via huisartsen, zorginstellingen en ziekenhuizen al één of twee vaccinaties heeft ontvangen.

Bron GGD Fryslân

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *