Bebording niks nieuws

BALLUM – “Staatsbosbeheer heeft meer dan een jaar geleden al aangekondigd dat er nieuwe bebording zou komen,” zegt Tonnie Overdiep. Nu de gemeente doet voor komen dat de nieuwe borden die op 6 maart zijn geplaatst als een donderslag bij heldere hemel over Ameland neerdaalden, is deze nuancering op zijn plaats, meent het PvdA raadslid, in het dagelijks leven medewerker RWS. Wethouder Will Bakema weet van de aankondiging, maar werd toch verrast door aantal, plaats en soort van de nieuwe borden bij het groene strand, de Vogelpôlle en in bossen en duinen. Tijdens het overleg van SBB, RWS, vogelwacht Hollum-Ballum en gemeente Ameland is geconcludeerd dat het niet nodig is het groene strand af te sluiten. Helaas ontstond er een onduidelijke situatie bij het groene strand. Informatie- en waarschuwingsborden aan de noordkant spoelden weg, waardoor er van die kant regelmatig wandelaars met of zonder honden het kwetsbare gebiedje betraden.

Terwijl Bakema op de radio uithaalt richting LNV met “onbehoorlijk bestuur” laat ook de keerzijde van het bordenverhaal zich horen.

“Ameland is helemaal niet boos maar bepaalde krachten willen hier een politiek spelletje spelen om in de gunst te komen bij de 4wheel eigenaren en de kite en surfboarders en hondenbezitters die denken dat ze af en toe op de Russische steppen leven,” zegt een natuurgenieter.

“Het zou goed zijn als de Amelanders eens begrepen dat je niet overal bandensporen nodig hebt om van de natuur te kunnen genieten!”

>>>lees hier meer over de borden in de natuur

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *