Basisscholen Ameland en BWS hebben vakantie

BALLUM – De basisschool- en VMBO-leerlingen op Ameland genieten van hun eerste week vakantie. De kinderen starten vroeg met hun zomervakantie en hebben een week korter dan de andere scholen in het noorden. De basisscholen moeten 15 augustus weer beginnen en de BWS een week later. 

Daar staat tegenover dat ze in de herfst twee weken vakantie hebben in plaats van één. Deze regeling is speciaal getroffen voor het Waddeneiland waar veel ouders in de zomer druk zijn in de toeristenbranche. Zij kunnen in de zomerperiode zelf niet op vakantie. Dát doen de Amelanders met kinderen op de basisschool en op de VMBO Burgemeester Waldaschool in de herfstvakantie.

Voor de kinderen is er een zomerprogramma bij Sociaal Cultureel Werk Ameland in Ons Hol en De Toel en ze kunnen vanavond al meedoen aan de Amelander Avondvierdaagse.

 lees hier over de Amelander Avondvierdaagse 2016

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *