Bakema neemt ‘met glimlach’ afscheid

BALLUM – Will Bakema kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd als wethouder. Dat schrijft Gemeente Ameland op haar website. In de rubriek Actueel staat het volgende bericht: "Nee, wethouder Bakema had niet verwacht dat dossier De Hagen het dossier zou zijn waarop hij zijn ontslag zou indienen. Juist op dit dossier is alle zorgvuldigheid in acht genomen en is de raad steeds op de hoogte gesteld van het feit dat de juridische scenario’s uitgezocht moesten worden. Blijkbaar dacht de raad daar anders over.

Nu wil Will Bakema alleen nog maar met een mooie glimlach terugkijken. ‘In mijn periode als wethouder kan ik terug kijken op hele mooie resultaten die zijn geboekt. Hoogtepunten voor mij zijn daarbij: De constante groei van het toerisme, mede door de seizoensverlenging en kwaliteitsverbetering door het gevoerde toeristische beleid. Ondanks het toegenomen toerisme heeft Ameland haar kwaliteit behouden en heeft diverse Quality Coast Awards (zilver en goud) behaald. Dit is het Internationaal keurmerk voor kustgemeenten gerelateerd aan duurzaamheid/ milieu/ veiligheid/ toerisme. Tevens hebben wij al jaren goede scores voor het schoonste strand. Maar ook de (juridische) kwaliteitsverbetering in de gemeentelijke organisatie waarbij de bestemmingsplannen passen bij het karakter van de gemeente. Alle dorpen en recreatieterreinen zijn voorzien van nieuwe bestemmingsplannen. Deze slag hebben we met elkaar weten te maken.'

Bakema vervolgt: 'Ook kijk ik terug op prettige samenwerkingen: de verschillende colleges waar ik in heb mogen zitten hebben altijd een goede modus gevonden om met elkaar de belangen van Ameland te behartigen. Ook in dit college heb ik altijd de saamhorigheid gevoeld. Ik betreur het dat ik het vertrouwen van de raad uiteindelijk verloren heb, maar ben blij dat ik het vertrouwen van het college altijd gevoeld heb. Maar ook de samenwerking met gemeentelijke partners heeft veel opgeleverd. Ameland wordt hierin als een volwaardige speler gezien, ik hoop dat deze belangen in de toekomst behartigd blijven. En tenslotte de ambtelijke organisatie: een hele prestatie wat we met een klein ambtenarenapparaat kunnen neerzetten. Met veel plezier heb ik mijn taak als wethouder vervuld. Een groots afscheid past mij niet. Ik neem op mijn manier afscheid van de mensen met wie ik gewerkt heb. Ik heb mijn werk met passie gedaan en nu is het klaar. Het is goed zo.'

'Kortom: in een politieke omgeving weet je dat het altijd mogelijk is dat je carrière onverwacht ten einde komt. Het is zaak om dan met een glimlach in de spiegel te kunnen kijken. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd als wethouder!' en met die woorden sluit Will Bakema zijn werk voor de gemeente Ameland af."

bekijk hier Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *