Amelands meisje naar Fries Kampioenschap turnen

KOLLUM – Maureen Oud van Ameland heeft zich voor het Fries Kampioenschap turnen geplaatst.

Maureen was zaterdag 12 maart een van de zes meisjes van Ameland die meedeed aan de tweede plaatsingswedstrijd Turnen op het niveau D4 en D5.

In januari hadden de meisjes hun eerste plaatsingswedstrijd gehad: nog een beetjes onwennig over hoe alles verliep behaalden ze toen genoeg punten om trots op te zijn. Vijf weken laten wisten ze wat hun te wachten stond, waar zij op moesten letten, wat nog beter kon en waar vooral ook de jury op let, want turnen is een jurysport.

In de eerste wedstrijdronde was het Nienke Neij die meedeed in de leeftijd Pre Instap 2 (geboortejaar 2008). Ondanks dat nieuwe elementen op de verschillende toestellen tijdens het inturnen nog vlekkeloos gingen, lukte het tijdens de wedstrijd helaas niet. Je moet over stalen zenuwen beschikken wil alles kloppen tijdens een wedstrijd waar juryleden jou moeten beoordelen. Een uiteindelijke tiende plek was zaterdag voor Nienke een prima eindresultaat.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Iris Metz, Kirsten Kooiker, Esmée Metz, Maureen Oud in de categorie Instap D4 ( geboortejaar 2007) en Fay van der Geest (Pre Instap 1, geboortejaar 2009). Alle vijf meisjes turnden zaterdag een heel stabiele oefening: veel strakker, rustiger en netter dan in januari, wat resulteerde in mooie eindresultaten: Fay werd in haar categorie negende.

Iris heeft haar zelf overtroffen, net als Kirsten en Esmee heeft zij haar eindresultaat verbeterd: deze drie werden 21e, 18e en 10e. "Een mooie uitslag om trots op te zijn," zegt turnjuf Martine Kienstra.

Maureen zal Ameland vertegenwoordigen op het Fries Kampioenschap, naast haar 4e plaats in Hardergaryp kreeg ze zaterdag het zilver omgehangen met minimale verschillen met de nummer 1. Turnjuf: “Dit belooft een mooi en spannend kampioenschap te worden op 21 mei waarop de beste 21 meisjes van Friesland strijden om die titel.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *