Mooi debuut Amelander turnsters in Hurdegaryp

HURDEGARYP – Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters van D4 en D5 hebben zeven Amelander gymnasten geweldige resultaten behaald.

Het was voor het eerst dat de meisjes meededen aan een dergelijke wedstrijd. Ze turnen zelfs voor het eerst op een officiële spanbrug en plankoline (een trampoline in de vorm van een springplank), omdat beide toestellen niet in de sporthal van Ameland te vinden zijn.

In de eerste wedstrijdronde kwamen Sarah Kienstra en Nienke Ney uit in de leeftijdscategorie Pre-instap 2 (geboortejaar 2008). In de einduitslag werden ze 7e en 9e. Beide meisjes kunnen terugkijken op mooie oefeningen, die zelfs op 12 maart in Kollum nog een beetje moeilijker kunnen worden gemaakt.

In de 2e wedstrijdronde was het de beurt van Fay van der Geest (Preinstap1, geboortejaar 2009) en Esmée Metz, Iris Metz, Maureen Oud en Kirsten Kooiker  (Instap, geboortejaar 2007).

De sporthal was opgedeeld in twee toestelbanen, zodat de vijf hun oefeningen op de wedstrijdvloer konden laten zien. Ze moesten tegelijk. Voor trainster Martine Kienstra was het heen en weer lopen om iedereen op hetzelfde moment te kunnen begeleiden, maar gelukkig nam trainster Susanne de Beer van Turn en Gymsport Dokkum (TGD) een deel van de meiden onder haar hoede. Fay turnde op baan A in haar eentje als jongste van de Amelander afvaardiging een heel goeie wedstrijd. Ze behaalde een 5e plek, een geweldig resultaat. Dit geeft haar zicht op deelname aan het Fries kampioenschap.

Bij het Esmée, Iris, Maureen en Kirsten waren de verwachtingen hoog: mede omdat Maureen vorige jaar ook al mee had gedaan.

Voor de andere drie meiden was het hun eerste wedstrijd. De zenuwen speelden wat op, waardoor niet alle oefeningen even goed gingen en sommige elementen werden vergeten.

Uiteindelijk werden in een groot deelnemersveld 5 medailles uitgedeeld, warvan de 4e prijs naar Maureen ging. De andere meiden werden 11e, 24e en 15e.

De turnsters kunnen terugkijken op een zeer geslaagde turndag. De Amelander meisjes hebben geweldige prestaties neergezet, terwijl zij slechts 45 minuten per week trainen waar de meeste meisjes van D4 en D5 minimaal 1,5 – 4 uur trainen.

Martine Kienstra: “We kunnen oprecht zeggen dat we trots mogen zijn op deze meisjes en hun prestaties.” Er is een mooi vooruitzicht op 12 maart, waarop de minimaal 4 tickets voor het FK nog steeds binnen handbereik liggen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *