Eerste Amelander Schoolvoetbaltoernooi

BUREN – Op  woensdag 23 maart om 13.15 uur wordt het eerste Amelander Schoolvoetbaltoernooi georganiseerd op de velden van Geel Wit.  Martine Kienstra, vakleerkracht lichamelijke opvoeding, heeft in samenwerking met de KNVB heeft het initiatief genomen om dit toernooi te organiseren.

Jongens en meisjes uit de groepen 5 t/m 8 kunnen hier aan meedoen. Inmiddels hebben zich  10 teams aangemeld van de 4 basisscholen op het eiland.

In de leeftijdsgroep jongens/ meisjes groep 5/6 zijn 4 teams gemengd die 7-7 tegen elkaar spelen over de breedte van het voetbalveld. De uiteindelijke winnaar kan meedoen in een volgende ronde.

In de categorie jongens/ meisjes groep 7/8 zijn 6 teams aangemeld. Ook gemengde teams, jongens en meisjes door elkaar, die op het grote veld 11-11 spelen. Zij spelen in 2 poules. De uiteindelijke winnaars van beide poules spelen de finale, om een ticket naar de volgende ronde van het Schoolvoetbaltoernooi te bemachtigen. De KNVB besluit uiteindelijk in welke regio de Amelander schoolkampioenen thuishoren om de volgende ronde te mogen spelen.

Martine Kienstra: “We verwachten naast alle deelnemers ook een heleboel publiek! Misschien zijn er zelfs na het lezen van dit artikel ook nog een aantal ouders, verzorgers of andere belangstellenden die deze middag zouden willen helpen met het begeleiden van teams of fluiten van een wedstrijd.”

Opgave kan bij Martine Kienstra

zwem-sportameland@knid.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *