Eerste Amelander Schoolvoetbaltoernooi een feit

BUREN – Het eerste Amelander Schoolvoetbaltoernooi is een feit: het werd op woensdag 23 maart gespeeld. Het Toernooi voor alle Amelander basisscholen werd georganiseerd op de velden van Geel Wit door gymjuf Martine Kienstra en de KNVB.

Alle jongens en meisjes uit de groepen 5 t/m 8 konden hier aan meedoen. Tien teams van de vier basisscholen op het eiland meldden zich aan.

Om 13.15 uur gaf wethouder Nico Oud het startsein. Hij trad ook nog aan in het veld, door samen met vele vrijwilligers te scheidsrechteren.

In de categorie groep 5/6 deden vier teams mee. In de finale moest het team 1 van Kardinaal de Jongschool het opnemen tegen het team 2 van dezelfde school. Team 1 won met 5-0.

In de categorie groep 7/8 deden er zes teams mee. Hier ging de finale tussen de Koningin Wilhelminaschool uit Hollum en de Kardinaal de Jongschool 1 uit Nes. Na een spannende strijd tussen beide scholen waarin de KWS misschien wel de meeste kansen had en twee keer op de paal schoot, moesten beide teams de strijd met strafschoppen afmaken. Uiteindelijk won de KdJ met 4-1.

Zie de foto's van de kampioenen hieronder.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *