Amelanders die niet weg kunnen

BALLUM – Jeppe Groenewold (VVD) pleit in de raadscommissievergadering voor extra reserveplekken voor Amelander auto’s op de veerboot, zodat Amelanders ook onverwacht meekunnen op de veerboot. Het wordt steeds drukker, zegt hij, en daarmee steeds moeilijker om onverwacht met de auto naar de vaste wal te gaan.

Eilanders die spontaan weg willen kunnen voor een volle boot komen te staan, erkent wethouder Theo Faber. Het onderwerp van ‘altijd een paar plekken voor Amelander auto’s’ komt regelmatig ter tafel. Het is ook vaker aan rederij Wagenborg voorgelegd, zegt Faber, maar hij snapt ook waar de veerdienst tegenaan loopt. Als de rederij bijvoorbeeld vier plekken open laat voor eilanders dan worden er inkomsten gederfd op die momenten dat die vier Amelander auto’s er niet zijn. En als vier plekken te weinig blijken en er zes vrij worden gehouden voor spontane overtochten, dan blijft het probleem bestaan: nummer 7 die spontaan weg wil heeft dan nog steeds geen plek op de boot. De gemeente krijgt de signalen zo af en toe binnen. Faber noemt nog maar eens dat eilanders de mogelijkheid hebben om als reserve te boeken, een mogelijkheid die gasten niet hebben. Voor echte noodgevallen kijkt Wagenborg altijd wat ze kan doen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *