AmelandEén en PvdA gaan formeren

AMELAND – De Partij van de Arbeid Ameland en AmelandEén hebben vandaag besloten om samen de formatie te starten en te komen tot een coalitie. Beide partijen leveren één wethouder. Voor de wethouder van de PvdA wordt gezocht naar een kandidaat 'van buiten'.

De informatiefase, de voorloper van de formatiefase, is vandaag afgesloten. In de raadsvergadering van komende maandag 23 april wil AmelandEén graag het verloop van het informatieproces en de conclusies daaruit verantwoorden. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

AmelandEén en de PvdA streven er naar om in een extra raadsvergadering op maandag 30 april een coalitieakkoord te presenteren. Dit coalitieakkoord zal gebaseerd zijn op de afgelopen maandag unaniem vastgestelde Raadsagenda.

Bron: AmelandEén

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *