Ameland weer op FC Groningen shirt?

BALLUM – Het is nog niet duidelijk of Ameland na volgend jaar weer op het FC Groningen shirtje staat. De Stichting Ameland Promotie (SAP) stelt per jaar vast waar het promotiegeld aan uitgeeft. Met FC Groningen is in februari 2007 een afspraak voor drie jaar gemaakt. Daarvan is dit voetbalseizoen het laatste. In drie jaar tijd gingen er 170.000, 180.000 en dit jaar 190.000 Amelandse euro’s richting Groningen. De helft van het promotiebudget van drie ton van de SAP wordt gevuld met gemeentegeld, de andere helft brengen de Amelander bedrijven op. Begin dit jaar vroeg de SAP 25.000 extra aan de gemeente, omdat de bedrijven hun helft niet hadden ingelost.
Het is de SAP die onderhandelt met FC Groningen, maar de gemeenteraad wil een vinger aan de pols houden bij de uitgaven van de promotiestichting. SAP maakt een promotieplan en legt dat dan voor aan de gemeenteraad. Dat plan ligt er nog niet.

>>>lees hier meer over de raadscommissievergadering van 10 augustus 2009


>>>meer lezen over de sponsoring van FC Groningen? Tik dan FC Groningen in bij ZOEKEN, rechts boven in de Thuus pagina. Alle artikelen verschijnen dan op rij.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *