Ameland telt vierde coronabesmetting 

BALLUM – Kort na de eerste besmette inwoner, afgelopen weekend, heeft GGD Fryslan bij drie andere Amelanders besmetting met het coronavirus vastgesteld. De tweede besmetting betreft een familierelatie van de eerste zieke en kwam via contactonderzoek aan het licht. De derde en vierde coronabesmetting lijken los te staan van de eerste twee en de bron te hebben op het vasteland. 

Burgemeester Stoel maakte de nieuwe ziektegevallen donderdag bekend, nadat hij door GGD Fryslan op de hoogte was gebracht. “We wensen de zieken en hun familie sterkte en beterschap”, zegt de burgemeester. 

Maandag maakte het Kabinet bekend dat veel coronaregels worden aangescherpt. Burgemeester Stoel benadrukt het belang van de regels. “Het COVID-virus is voor ons nu ook heel dichtbij gekomen. De regels zijn er niet voor de vorm; als we ons er allemaal aan houden dan kunnen we voorkomen dat het virus zich verder over het eiland kan verspreiden.” 

Mensen met lichte gezondheidsklachten wordt aangeraden zich te laten testen. Hiervoor kunnen zij telefonisch contact opnemen met de huisartsen op het eiland of met de GGD. 

  • Huisartsenpraktijk de Skoal in Nes, telefoon (0519) 54 20 18 
  • Huisartsenpraktijk Jacobs in Ballum, telefoon (0519) 55 41 75 
  • Corona-informatielijn van GGD Fryslan: 088 22 99 333 

De nieuwe coronaregels zijn te vinden in de Noodverordening van 30 september.

Bron Gemeente Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *