Ameland op risiconiveau zorgelijk

Geplaatst op: 01 oktober 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

DEN HAAG – Voor Veiligheidsregio Fryslân, waar Ameland onder valt, is vandaag het risiconiveau van 'waakzaam' overgegaan naar 'zorgelijk'. Het RIVM, de GGD en de Rijksoverheid werken met drie niveau's: waakzaam, zorgelijk en ernstig. 

De stijging van vastgestelde besmettingen van het coronavirus gaat zo hard in Friesland dat het risiconiveau van waakzaam naar zorgelijk is gegaan. Friesland sluit aan bij de landelijke maatregelen, extra maatregelen zijn niet nodig. Op het coronadashboard zal Ameland eind deze week van kleur verschieten en donkerblauw kleuren. 

Een regio gaat van ‘waakzaam’ naar ‘zorgelijk’ als er in een week meer dan vijftig positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn. Voor Friesland komt dat neer op zo’n 325 positieve tests in een week. Ameland draagt met enkele positieve tests bij aan dat aantal. Had Ameland 100.000 inwoners geteld, dan hadden 80 daarvan corona, volgens het dashboard dat eind deze week wordt bijgewerkt.

Maatregelen De Stelp
Wat betreft maatregelen sluit Friesland aan bij de landelijke. Voor kwetsbare groepen gelden extra regels. Op Ameland worden de maatregelen in De Stelp aangescherpt. Alle zorginstellingen van Kwadrant werken daar vanaf morgen mee. Voor De Stelp betekent dit dat bezoekers en vrijwilligers vanaf vrijdag 2 oktober verzocht worden een eigen mondkapje mee te nemen en te dragen binnen het woonzorgcentrum.

⇒ bekijk hier de risiconiveaus in het Dasboard coronavirus van de RIVM

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?