Ameland op 124

BALLUM – Op de tweede dag van het nieuwe jaar kunnen er weer twee besmetting worden bijgeteld. Het geregistreerde aantal positief coronageteste Amelanders staat nu op 124. Op social media werd de verhoging al aangekondigd door iemand die zelf positief uit de test kwam. Buschauffeur Jan van Os zit in thuisquarantaine. Hij werd gisteren gebeld door een 'dame van de GGD', zoals hij het zelf schrijft op Facebook: "Morgen word ik ook toegevoegd aan de cijfers volgens de dame van de GGD." Hij heeft het niet opgelopen op feestjes en bijeenkomsten. Van Os kwam alleen op z'n werk en ging eenmaal per week naar de supermarkt, rekening houdend met anderehalvemeter afstand tussen hem en anderen. Toch is hij besmet geraakt.

Burgemeester Stoel vraagt nog steeds aandacht voor de maatregelen: “Niet meer dan twee mensen thuis ontvangen, afstand houden, handen wassen en bij klachten thuisblijven.“

lees hier het hele artikel over het eerste jaar van Leo Pieter Stoel als burgemeester van Ameland 

in het filmpje hieronder komt de burgemeester nog op de coronacrisis terug. Het is zijn digitale Nieuwsjaarsboodschap, bij gebrek aan de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst op het gemeentehuis.

In Friesland en op Ameland wordt de situatie met betrekking tot de besmettingen als 'zeer ernstig' geclassificeerd. Ameland was samen met Vlieland de enige gemeente waarvandaan nog geen coronapatiënt naar het ziekenhuis was vervoerd, maar inmiddels zou dat niet meer kloppen met de feiten. Van Ameland zijn inmiddels drie patiënten naar het ziekenhuis vervoerd. Zeker een daarvan is alweer thuis.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland was tijdens de kerstdagen en zondag open, als service aan de gemeenschap. Niet alleen eilanders kunnen zich daar laten sneltesten, maar ook bezoekers aan het eiland. Op zondag 3 januari is de sneltestlocatie gesloten, daarna gelden voor januari 2021 openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 – 17:00 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *