In het nieuwe jaar weer een erbij

BALLUM – Op de eerste dag van het nieuwe jaar kan er weer een besmetting worden bijgeteld. Het geregistreerde aantal positief coronageteste Amelanders staat nu op 122. Niet alle Amelanders blijken even voorzichtig te zijn geweest, waardoor er enkele besmettingshaardjes zijn ontstaan. Op het strand is het op 1 januari druk met wandelaars. Dat is een relatief veilige manier om wat vitamine D te slurpen en beweging te krijgen. De zonnige vrijdag en de mooie luchten hielpen daarbij.

Het zag er zo goed uit, de vervlakking van de piek in besmettingen, maar op 31 december 2020 kwamen er op Ameland in één keer 9 besmettingen bij. Vijf dagen op rij kwam er op het eiland geen besmetting van een ingezetene van de gemeente bij en bleef het aantal op 112 steken. Vandaag staat de teller opeens op 121. Veertien dagen geleden stond Ameland nog op 65, op 1 december was het aantal positief geteste Amelanders 47.

Burgemeester Stoel vraagt nog steeds aandacht voor de maatregelen: “Niet meer dan twee mensen thuis ontvangen, afstand houden, handen wassen en bij klachten thuisblijven.“

lees hier het hele artikel over het eerste jaar van Leo Pieter Stoel als burgemeester van Ameland 

In Friesland en op Ameland wordt de situatie met betrekking tot de besmettingen als 'zeer ernstig' geclassificeerd. Ameland was samen met Vlieland de enige gemeente waarvandaan nog geen coronapatiënt naar het ziekenhuis was vervoerd, maar inmiddels zou dat niet meer kloppen met de feiten.

⇒ de Sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland was tijdens de kerstdagen en zondag open, als service aan de gemeenschap. Niet alleen eilanders kunnen zich daar laten sneltesten, maar ook bezoekers aan het eiland.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *