Ameland bezuinigt fietspad Kooiweg weg

BALLUM – De Kooiweg tussen Buren en de Kooiplaats wordt wel opgeknapt maar krijgt geen fietspad. Dat besloot de gemeenteraad van Ameland maandagavond. De raad komt hiermee terug op een in mei van dit jaar genomen besluit om de Kooiweg te reconstrueren en tot de kruising halverwege de Kooi een fietspad langs de weg aan te leggen. Dit pad is nu door de meerderheid van de raad wegbezuinigd. “Uitgave voor een fietspad is in deze tijd onverantwoord,” motiveerde Tonnie Overdiep (PvdA) het inititatiefvoorstel van PvdA, Algemeen Belang Ameland (ABA) en VVD. “Het is overdadig om een fietspad aan te leggen tot aan de helft. Het is geen levensgevaarlijke weg,” onderstreepte Piet IJnsen (ABA) de geringe noodzaak van de investering.

Coalitiepartner CDA, die in mei meeging met het plan van Ameland’82 om de Kooiweg fiks aan te pakken, kwam op haar besluit terug en steunde de bezuiniging van PvdA, ABA en VVD. Dirk Brouwer (A’82), voorvechter van reconstructie, zag zijn gehalveerde plan minimaliseren. Er komt voorlopig geen fietspad en ook geen half fietspad. Hij noemde het “niet netjes” dat het CDA op haar besluit terugkwam, temeer daar de raad in een eerder agendapunt de begroting had goedgekeurd, waar het plan van de reconstructie in is opgenomen. Dorpsbelang Buren ondersteunt de visie van A’82. Het dorp ziet het liefst een vrij liggend fietspad tot aan de Kooi.

Met het schrappen van het fietspad spaart de gemeente 85.000 euro uit op de reconstructie van bijna zeven ton.

>>> lees hier meer over Gemeente Ameland

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *